Fructele si legumele au numeroase benefici pentru sanatatea omului, acestea sunt in sine niste “alimente-minune“ deoarece toate contin carbohidrati, grasimi, proteine si o serie de vitamine, minerale, celuloza si o cantitate foarte mare de apa, toate acestea avand un rol foarte important in nutritia si sanatatea omului.
Procesele de la productie pana la recoltarea si ajungerea la consumator sunt foarte importante pentru fructe si legume. Fructele si legumele care trec prin diferite etape nu trebuie sa-si piarda valorire nutritionale, trebuie sa fie pastrate in conditii sanatoase si igienice pentru acestea, si sa se mentina diversitatea biologica ca apoi sa fie prezentate consumatorilor in medii curate, sub o forma de degradare a produsului cat mai scazuta.
Tratamentele chimice aplicate fructelor si legumelor inaintea, in timpul si dupa obtinerea produsului finit pentru a creste randamentele si pentru a le proteja de alte pante sau insecte daunatoare in perioada de crestere, afecteaza sanatatea oamenilor care consuma aceasta clasa de produse si produse derivate din acestea, daca sunt folosite abuziv, in cantitati care depasesc limitele impuse de lege. Din aceasta cauza testele si analizele senzoriale, fizice, chimice si microbiologice ale fructelor si legumelor sunt esentiale pentru a asigura siguranta produsului si sanatatea consumatorului.
ICA R&D va ofera un set de analize complet, in conformitate cu legislatie in vigoare, pentru fructe sau legume si produse din acestea:
- Informatii nutritionale: Acizi grasi ( omega3, omega 6, mononesaturati, polinesaturati, saturati, trans), calciu, Fibra dietetica solubila, insolubila si totala, fosfor, glucide totale/ glucide disponibile, lipide, magneziu, potasiu, proteine, sodiu, valoare energetica, zahar total, etc.
- Organoleptice: aspect, calibru, forma si dimensiuni, culoare, consistenta, gust si miros, infestare, etc.
- Fizico-chimice generale: pH, acid sorbic, aciditate (libera, totala, volatila), activitatea apei, amidon, azot usor hidrolizabil, cenusa insolubila in HCl, clorura de sodiu, concentratie alcoolica, continut total de legume/fructe raportat la masa neta, dioxid de sulf, fructoza, glucoza, impuritati minerale, indulcitori, masa neta, nitriti si nitrati, polifosfati, reactia kreis, reziduuri de antibiotice, zahar, volum in ambalaj, etc.
- Microbiologice: bacillus cereus, bacterii aerobe mezofile, bacterii anaerobe mezofile, bacterii anaerobe sulfito- reducatoare, bacterii anaerobe termofile, bacterii anaerobe termofile, bacterii coliforme, bacterii lactice mezofile, bacterii termofile de acrire fara bombaj, drojdii si mucegaiuri, enterobacteriaceae, escherichia coli, leuconostoc mesenteroides, listeria monocytogenes, numar total de germeni, salmonella, etc.
- Metale si nemetale: aluminiu, arsen, mercur, cadmiu, crom, cupru, fier, mangan, nichel, plumb, seleniu, staniu, zinc.
- Micotoxine si alergeni: aflatoxine B1 si totale, deoxynivalenol, ocratoxina A, zearalenona, patulina, gluten, lactoza, din soia, alune, gliadina, lapte, ou, susan, telina, etc.
- Pesticide: Pesticide organoclorurate (aldrin, DDT total, decacloro-bifenil, endosulfan, endosulfan sulfat, endrin aldehid si cetona , heptachlor, heptaclorepoxid, metoxiclor, tetracloro-m-xilen, α-clordan si HCH, β-clordan si HCH , γ-clordan), pesticide pachet (252 si 592 compusi), reziduuri de tetracicline si metaboliti ai acestora, etc.
Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.
Cele mai comune teste si servicii
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Toate testele si serviciile oferite
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Contactati-ne pentru servicii de cercetare si dezvoltare personalizate.
Consultanta de specialitate in materie de calitate si siguranta a produselor.
Inspectie si audit de specialitate in domeniul productiei de alimente.
Oportunitati de instruire si dezvoltare intr-un laborator cu dotare moderna
Centru stiintific de cercetare si dezvoltare.