Produselor dulci sunt caracterizate de: gust dulce, aspect atragator, arome placute si continut ridicat de glucide (glucoza, fructoza, zaharoza) cu o valoare energetica ridicata (4kcal pentru 1g).
Glucidele sunt mari furnizoare de energie in alimentatia noastra, cantitatea furnizata de acestea variind intre 50-55% din energia primita intr-o zi. Se recomanda ca 65% din glucidele consumate sa fi polizaharide (amidon, glicogen, celuloza) si numai 35% sa fie glucide cu masa moleculara mica (glucoza, fructoza, zaharoza). Glucidele cu masa moleculara mica pot determina varfuri glicemice si diabet in timp ce polizaharidele furnizeaza energie esalonata in timp. Dintre glucidele cu masa moleculara mica se recomanda ca 20% sa provina din surse naturale (legume, fructe), si numai 15% sa fie zahar rafinat.
Produsele zaharoase utilizate in alimentatia noastra de zilnica (zaharul, amidonul, produse de caramelaj, jeleuuri, ciocolata si produse pe baza de cacao, produse de cofetarie, miere, fructe si legume, etc) pot fi analizate de carte specialistii ICA R&D pentru a va asigura ca produls dumeavoastra destinat consumului este sigur, verificand caracteristicile acestuia (organoleptice, fizico-chimice, microbiologice, etc) in conformitate cu legislatia si normele pe care acesta trebuie sa le respecte.
Analize:
- Informatii nutritionale: acizi grasi (omega-3 si 6, mononesaturati, polinesaturati, saturati, trans), calciu, filbra, fosfor, Glucide totale/ glucide disponibile, lipide, grasimi, substante grase, magneziu, potasiu, proteine, sodiu, valoare energetica, zahar total, etc.
- Vitamine: B1, B2, B3, B6, B9, B12, A, C, E, etc.
- Organoleptice: aroma, aspect si forma, Consistenta, culoare, gust, etc.
- Fizico-chimice generale: pH, apa, activitatea apei, lactoza, glucoza, zaharoza, maltoza, aciditate, amidon, acid propionic, acid sorbic, acid benzoic, azot (amoniacal, nitric, usor hidrolizabil si total), nitriti, nitrati, dioxid de sulf, calibru, colesterol, grasime de origine lactata, hidroximetilfurfural (HMF), indice de iod, indice de refractie, indicele diastazic, proportie componente, cenusa (conductometrica, insolubila in HCl si raportata la SU), echivalent unt de cacao, impuritati, masa neta, umiditate, polarizatie, zahar direct reducator, substanta uscata, substante reducatoare (zahar invertit), teobromina, clorura de sodiu, indice de peroxid, reactie Kreis, hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), etc.
- Metale si nemetale: aluminiu, arsen, cadmiu, crom, cupru, fier, mangan, mercur, nichel, plumb, seleniu, staniu, zinc, etc.
- Pesticide: pesticide (pachet 252 si 520 compusi), organoclorurate (aldrin, DDT total, decacloro-bifenil, dieldrin, endosulfan, endrin, heptachlor, metoxiclor, tetracloro-m-xilen, α-clordan).
- Micotoxine: aflatoxine totale, aflatoxina B1, ocratoxina A, deoxinivalenol, zearalenona, etc.
- Alergeni: din lapte, ou, soia, si gliadina.
- Microbiologice: bacillus cereus, bacterii anaerobe sulfito- reducatoare, bacterii coliforme, drojdii si mucegaiuri, enterobacteriaceae, escherichia coli, leuconostoc mesenteroides, listeria monocytogenes, numar total de germeni, salmonella, stafilococ coagulazo-pozitiv, etc.
- Biologie moleculara: analiza speciei(detectarea prezentei urmelor de carne in produse vegetale), analiza calitativa tripla organisme modificate genetic (35S promotor, NOS terminator, transEPSPS).
Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.
Our most common tests & services
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
All our tests & services
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Contactati-ne pentru servicii de cercetare si dezvoltare personalizate.
Consultanta de specialitate in materie de calitate si siguranta a produselor.
Inspectie si audit de specialitate in domeniul productiei de alimente.
Oportunitati de instruire si dezvoltare intr-un laborator cu dotare moderna
Centru stiintific de cercetare si dezvoltare.