Oferta de analize de LABORATOR CHIMIE
Beneficiind de o dotare excelentă şi de specialişti remarcabili în domeniul chimiei alimentului, laboratorul de chimie impune, în mod tradiţional, standardul de lucru în laboratoarele de chimia alimentului existente în industria alimentară din Romania.
Indulcitori artificiali: Acesulfam K, Aspartam, Zaharinat de Na, Ciclamat.
- Acesulfamat de potasiu- E950; Este un edulcorant intens si potentiator de aroma, artificial,de 130 – 200 de ori mai dulce decat zaharul, fara valoare energetica.
- Zaharina și sărurile sale de Na, K și Ca- E950 (zaharinat de sodiu, zaharinat de potasiu, zaharinat de calciu); Este edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, de 300-500 ori mai dulce decat zaharoza.
- Aspartam- E951; Este un îndulcitor artificial, de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zaharoza, frecvent folosit și care poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli, potrivit cercetătorilor; Se întâlnește cel mai des în guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi răcoritoare; Joacă un rol important în declanșarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformațiilor și diabetului si este cancerigen.
- Acid ciclamic și sărurile sale de Na și Ca- E952 (ciclamat de sodiu, ciclamat de calciu). Ciclamatul de sodiu este un îndulcitor artificial, de 30-50 de ori mai dulce decât zaharoza, depinzând de concentrația utilizată – nefiind o relație liniară. Este de obicei folosit împreună cu alți îndulcitori, în special zaharină. Acest controversat îndulcitor a fost utilizat în USA până în anul 1970, după care a fost interzis. Studiile pe animale au indicat că produce cancer și afectează glandele genitale masculine (testiculele), dar nu direct, ci amplificând potența altor substanțe cancerigene.
- Acidul acetic este un analit metabolic important, produsul final al proceselor de fermentare și produsul de oxidare al acetaldehidei și al etanolului. Determinarea acidului acetic este deosebit de importantă în industria vinului: ca compus senzorial, adaugă aromă și complexitate în cantități mici, dar strică vinul la concentrații mari. Acidul acetic este principalul component al „acizilor volatili” din vin și este măsurat pe parcursul întregului proces de vinificare. Oțetul este aproximativ 3 – 9% acid acetic în volum și conferă valoarea monetară a acestui produs. Acidul acetic este utilizat și în producția de alimente ca conservant (E260) și ca îmbunătățitor al gustului. Prin urmare, este testat într-o gamă largă de produse alimentare, cum ar fi bere, pâine și produse de panificație, agenți de coacere și aluat, lactate, pește, fructe și produse vegetale, carne, ketchup, maioneză, muraturi mixte, etc.
- Acid sorbic- E200: Este un conservant care împiedică formarea de mucegaiuri și drojdii, nefiind eficient împotriva bacteriilor. Este utilizat la un spectru larg de produse, cum sunt iaurtul și alte produse lactate fermentate, salate de fructe, limonadă, brânză, pâine de secară, prăjituri și produse de panificație, pizza, fructe de mare, suc de lămâie, cidru, și supe.
- Acid benzoic- E210: Este un acid carbonic aromatic, format dintr-un rest de nucleu fenilic şi o grupare carboxilică). Sărurile sale, cunoscute ca și benzoați, sunt folosite în cele mai multe alimente acide, cum ar fi acriturile și murăturile oțetice – în acid acetic, băuturi carbo-gazoase acid carbonic, sucuri de tomate, sucuri și dulcețuri de fructe care conțin acid citric, și în condimente, etc.
- Acidul citric- E330 (sarea de lamaie): este un metabolit foarte important la animale, plante și microorganisme. Este cel mai cunoscut acid al acizilor din fructe și este conținut într-o cantitate mare, de exemplu, în fructe citrice (aproximativ 10 g acid citric / l suc de portocale). Acidul citric este fabricat biotehnologic la scară largă ca aditiv pentru alimente (E330). Acidul citric este utilizat ca conservant (acidifiant) pentru alimente sau produse cosmetice, ca agent de chelare pentru metale (de exemplu, pentru fier în vin), ca emulgator (de exemplu în producția de brânză procesată) și ca agent aromatizant în producerea de produse moi. băuturi și bomboane Este, de asemenea, o componentă a multor produse farmaceutice și pulberi de spălat.
- Acidul lactic- E270: este un acid organic slab, care joacă un anumit rol în anumite procese biochimice. Are un rol decisiv în anumite procese de fermentație, cum ar fi pregătirea silozului pentru animale, sau (în industria laptelui) la producerea produselor din lapte, iaurt, chefir, urdă, brânză, etc.
- Acidul L-glutamic (L-glutamat), este unul dintre cei 20 de aminoacizi comuni, apare în mod natural în alimente precum brânză, lapte, carne, pește, porumb, roșii, ciuperci, soia și sfeclă de zahăr. Cunoașterea conținutului de L-glutamat este de interes, de exemplu, la maturarea plantelor, la ficatul utilizat pentru producerea de alimente umane și la controlul coptului brânzei. Acidul L-glutamic este unul dintre componentele majore de îmbunătățire a aromei (glutamat de monosodiu; MSG). Glutamatul este un alergen; utilizarea excesivă de MSG ca aditiv alimentar (E621) poate duce la simptomele „Sindromului restaurantului chinezesc”.
- Aciditatea reprezinta concentratia totala a protonilor din produs, masurata prin adaugarea unei solutii alcaline titrante de concentratie cunoscuta, pana la pH 7 sau suma substantelor cu reactie acida (acizi organici, saruri acide) care se pot titra cu o solutie alcalina.
- Clase de produse: făină de grâu, paste fainoase, paine si produse proaspete de patiserie, produse din fructe si legume, concentrate alimentare, produse dulci, lapte de consum, praf si produse lactate, alcool etilic si bauturi alcoolice, bauturi racoritoare, etc.
- Poate avea diferite forme de exprimare a rezultatelor: in mL NaOH, acid acetic, citric, malic, grade de aciditate, grade Thoerner, etc.
- Aciditatea liberă este procentul de acizi graşi liberi aflaţi în uleiul de analizat şi se exprimă convenţional în acidul gras cel mai reprezentativ. Pentru uleiurile obişnuite de soia, floarea soarelui, arahide, dovleac se exprimă în acid oleic; pentru uleiul de cocos şi de palmist în acid lauric; pentru uleiul de palmier în acid palmitic, pentru uleiul de ricin in acid ricinoleic; pentru uleiul de rapiţă în acid erucic, etc.
- Aciditatea volatila este concentratia a unui produs alimentar cu caracter acid (vin, sucuri de fructe, otet, conserve, etc.) de acizi monocarboxilici saturati apartinand seriei acidului acetic, care se gasesc fie in stare libera, fie sub forma de saruri.Principalul constituient al aciditatii volatile este acidul acetic. In produsele alterate, acesta este insotit in cantitati mai mici sau mai mari si de acid formic, propionic si butiric.
- Un acid mineral (sau acid anorganic ) este un acid derivat dintr-unul sau mai mulți compuși anorganici. Toți acizii minerali formează ioni de hidrogen și baza conjugată atunci când sunt dizolvați în apă. Acizii minerali folosiți în mod obișnuit sunt acidul sulfuric , acidul clorhidric și acidul azotic (sunt cunoscuți și sub numele de acizi de bază). Acizii minerali variază de la superacide ( acid percloric ) până la foarte slabe ( acid boric ). Acizii minerali tind să fie foarte solubili în apă și insolubili în solvenți organici.Exemple: acid clorhidric, acidul azotic, acid fosforic, acidul sulfuric, acid boric, acidul hidroiodic, ETC.
- Acidul este o substanță chimică mai mult sau mai puțin solubilă în apă, care odată dizolvată, formează o soluție a cărei pH este mai mic decât 7. Acizii anorganici (numiți și acizi minerali) sunt acizi derivați de la compuși anorganici. Aceștia sunt, totodată, opusul acizilor organici, având ca proprietăți faptul că, atunci când dizolvă un metal, acizii anorganici formează săruri și hidrogen.Cei mai utilizați acizi anorganici sunt acidul sulfuric, acidul clorhidric și acidul azotic, aceștia fiind considerați acizi tari. Tăria acizilor anorganici diferă de la un acid la altul, astfel, acești acizi pot fi clasificați pe două categorii: acizi tari (acid sulfuric, de exemplu) și acizi slabi (acid carbonic sau acid boric). Aceștia tind să fie foarte ușor solubili în apă și insolubili în solvenți anorganici.Majoritatea acestora sunt folositi ca aditivi alimentari in diferitele procese tehnologice ce apar in productia si dezvoltarea de produs.
- Activitatea apei intr-un produs alimentar influenteaza reactiile enzimatice, de oxidare si de dezvoltare a microorganismelor, din aceasta cauza produsele alimentare bogate in apa se alterează uşor. Stabilitatea lor este invers proporţională cu conţinutul de apa si deci cu cat conţin mai putina apa cu atât stabilitatea lor creste. Conţinutul de apa este diferit la produsele agroalimentare si are o influenţă hotărâtoare asupra anumitor caracteristici ale acestora. El variază intre 0,05% la zahar, 0,1% la uleiul de floarea soarelui si pana la 88% laptele dulce de consum si 85-95% fructe si legume.
- Acidul propionic inhibă creșterea mucegaiului și a unor bacterii la niveluri între 0,1 și 1% în greutate. Drept urmare, majoritatea acidului propionic produs este consumat ca conservant atât pentru hrana animalelor, cât și pentru hrana destinată consumului uman. Pentru hrana animalelor, este utilizat direct sau ca sare de amoniu . Antibioticul Monensin este adăugat la furaje pentru bovine pentru a favoriza propionibacteriile asupra producătorilor de acid acetic din rumegă; acest lucru produce mai puțin dioxid de carbon și transformarea furajelor este mai bună. Această aplicație reprezintă aproximativ jumătate din producția mondială de acid propionic. O altă utilizare majoră este ca conservant în produsele coapte, care folosesc saruri de sodiu, calciu sau potasiu. Ca aditiv alimentar , este aprobat pentru utilizare în UE, SUA, Australia și Noua Zeelandă. Este listat cu numărul INS (280) sau cu numărul E280.
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
- Produse dulci
- Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile
- Peşte şi produse
- Biscuiţi
- Lapte praf si produse din lapte praf
- Carne,conserve si preparate din carne
- Produse din legume şi fructe
- Concentrate alimentare
- Cacao pudră
- Ciocolată
- Cereale şi produse măcinate din cereale
- Cafea boabe prajita
Oferta de analize de LABORATOR MICROBIOLOGIE
Personalul Laboratorului de Microbiologie este format din specialiști cu o vastă experiență în controlul microbiologic din industria alimentară care beneficiază de instruire periodică privind tehnicile clasice, cât și cele moderne de control microbiologic.
- Fişa tehnică
- Memoriu tehnic
- Studiu de evaluarea a impactului asupra mediului
- Fişa de prezentare şi declaraţie
- Bilanţuri de mediu de nivel 0, I şi II
- Analize si determinări pentru ape uzate
- Analize si determinări pentru poluanţii din aer (Determinări de COV; amoniac; acroleină; aerosoli de acizi (H2SO4; HCl); pulberi totale în suspensie; poluantii din gazele de ardere de la centrale termice)
- Determinări de zgomot (măsurători de zgomot pe perimetrul incintelor unităţilor)
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
Oferta de analize de LABORATOR ECOLOGIE
Laboratorul de ecologie este atestat de Ministerul Mediului pentru Bilanţuri de mediu si pentru Studii de evaluare a impactului asupra mediului conform Ordinului 978/2004 pentru domeniile: 1. (Agricultură, silvicultură şi piscicultură), 7. (Industrie alimentară) şi 9. (Gestiunea deşeurilor).
- Fişa tehnică
- Memoriu tehnic
- Studiu de evaluarea a impactului asupra mediului
- Fişa de prezentare şi declaraţie
- Bilanţuri de mediu de nivel 0, I şi II
- Analize si determinări pentru ape uzate
- Analize si determinări pentru poluanţii din aer (Determinări de COV; amoniac; acroleină; aerosoli de acizi (H2SO4; HCl); pulberi totale în suspensie; poluantii din gazele de ardere de la centrale termice)
- Determinări de zgomot (măsurători de zgomot pe perimetrul incintelor unităţilor)
- Plan de gestionare a solvenţilor cu conţinut de compuşi organici volatili conform Anexei nr. 3 la OM 859/2005
- Raport de securitate conform HG 95/2003 privind controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase
- Analiza comparativă cu cele mai bune tehnici disponibile (analiză BAT) pentru tehnologiile din industria alimentară
- Proiecte de inginerie tehnologică pentru industria alimentarã finanţate prin Programe UE
Oferta de CONSULTANTA INDUSTRIALA
ICA Research & Development ofera companiilor interesate servicii de consultanta industriala in domeniile sale de competenta (industrie alimentara, protectia mediului, biocombustibili etc.) In baza contractelor ferme ICA Research & Development intocmeste studii si documentatii necesare in sustinerea si dezvoltarea proiectelor partenerilor sai.
- Fişa tehnică
- Memoriu tehnic
- Studiu de evaluarea a impactului asupra mediului
- Fişa de prezentare şi declaraţie
- Bilanţuri de mediu de nivel 0, I şi II
- Analize si determinări pentru ape uzate
- Analize si determinări pentru poluanţii din aer (Determinări de COV; amoniac; acroleină; aerosoli de acizi (H2SO4; HCl); pulberi totale în suspensie; poluantii din gazele de ardere de la centrale termice)
- Determinări de zgomot (măsurători de zgomot pe perimetrul incintelor unităţilor)