Oul este un produs de origine animala cu o valoare nutritiva ridicata, prin continutul de proteine de gradul I, asigurand o nutritie completa si perfect echilibrata, prin continutul ridicat in proteine, cantitati reduse de grasimi saturate, minerale, vitamine si alti nutrienti. De exemplu, oul contine: proteine (~6,3g), grasimi (~4,55g), calciu (~24,2mg), magneziu (~4,45mg), fier, fosfor, potasiu, zinc, vitaminele (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, A, E, D, K), etc.
Oul este un aliment foarte valoros, folosit in alimentatia omului, ca aliment atat in scopuri dietetice cat si in alimentatia normala, precum si in industria alimentara pentru obtinerea prafului de ou, a produselor de patiserie, a pastelor fainoase, a maionezelor, sosurilor, a inghetatei, si a altor produse. Prin oua, fara alta denumire se intelege ca acestea provin doar de la gaini, pentru celelate trebuie sa se mentioneze specia de la care provin (oua de rata, oua de gasca, oua de prepelita, oua de curca, etc.).
Falsificarea produselor reprezinta operatia prin care se modifica valoarea de intrebuintare a unui produs, in scop fraudulos. Obiectivele expertizei in cazul falsificarii marfurilor (oul in cazul nostru) constau in depistarea probelor falsificate prin metode de analize standardizate si acreditate precum si a modalitatii de falsificare respectand normele si legislatia impusa prin lege.
ICA R&D va poate oferii o analiza cat mai completa si amanuntita a acestei clase de produse alimentare pentru a va asigura ca produsul dumeavoastra este un produs sigur pentru consum si ca respectele normele si limitele impuse de legslatia in vigoare.
- Organoleptice: albus, aspect, coaja, corpuri straine, culoare, culoare coaja, dimensiune ou, embrion, galbenus, miros si gust.
- Informatii nutritionale: acizi grasi (omega-3, 6 si 9, mononesaturati, polinesaturati, saturati, trans), calciu, fosfor, glucide totale/ glucide disponibile, lipide, magneziu, proteine, sodiu, valoare energetica, zahar total, etc.
- Vitamine: B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, A, D3, etc.
- Fizico-chimice generale: pH, amidon, acid citric, acid lactic, acid sorbic, activitatea apei, cenusa totala, clasa de greutate, clorura de sodiu, colesterol, dimensiune camera de aer, identificarea hidrogenului sulfurat, indice vitelinic, masa neta, procent defecte calitate, raport coaja/continut, reactie Kreis, umiditate, determinarea continutului de ou, cenusa, substanta uscata, etc.
- Metale si nemetale: arsen, cadmiu, cupru, fier, mercur, plumb, seleniu, zinc, etc.
- Pesticide: pesticide (224 si 520 de compusi), pesticide (organoclorurate, organofosforice si piretroide -125 compusi), reziduuri antibiotice de uz veterinar, reziduuri de tetracicline si metaboliti ai acestora, etc.
- Micotoxine: aflatoxine totale, deoxinivalenol, ocratoxina A, zearalenona, etc.
- Alergeni: alergeni din soia, gliadina, etc.
- Microbiologice: bacterii coliforme, drojdii si mucegaiuri, enterobacteriaceae, escherichia coli, listeria monocytogenes, numar total de germeni, salmonella, stafilococ coagulazo-pozitiv, test sanitatie pe suprafete (Salmonella), etc.
Pentru mai multe informatii, puteti lua oricand legatura cu un reprezentant ICA R&D, pentru a va pune la dispozitie toate informatiile necesare si a va indruma in alegerea setului de analize de care aveti nevoie ca apoi sa va putem face o oferta de servicii potrivite situatiei si produsului dumneavoastra.
Our most common tests & services
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
All our tests & services
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Analize, teste, audit, monitorizare.
Contactati-ne pentru servicii de cercetare si dezvoltare personalizate.
Consultanta de specialitate in materie de calitate si siguranta a produselor.
Inspectie si audit de specialitate in domeniul productiei de alimente.
Oportunitati de instruire si dezvoltare intr-un laborator cu dotare moderna
Centru stiintific de cercetare si dezvoltare.